SLO | ENG | RU

PrimoLine logotip

Quick start&stop

Velika prednost Primoline radiatorjev je v dobrem izkoristku in varčevanju z energijo. Sistem Quick start&stop s skrbno načrtovanim pretokom zraka ter majhno količino vode v radiatorju omogoča, da se radiator segreje ali ohladi v zelo kratkem času. Vsebuje namreč le 1/10 količine vode klasičnega radiatorja.

PREDNOSTI QUICK START&STOP

 1. višji izkoristek (prihranek energije)
 2. segreje ali ohladi se bistveno hitreje kot klasični radiatorji
 3. minimalna nihanja temperature v prostoru
 4. enakomerna temperatura po vsem prostoru
TehnologyPicture1

Easymount

Razvili smo povsem nov način montaže radiatorja s katerim boste radiator montirali še enkrat hitreje in enostavneje kot navadnega. S pomočjo šablone, ki je serijsko priložena, vam ne bo potrebno poznati nobenih načrtov ali dimenzij za montažo.

PREDNOSTI EASY MOUNTING

 • hitra, enostavna in točna montaža
 • stabilna konstrukcija
 • enak odmik od stene do piključka za vse Primoline radiatorje
easymount

Easyclean

Primoline radiatorji so načrtovani tako, da vam prihranijo tudi veliko dragocenega časa, ki bi ga sicer namenili čiščenju klasičnega radiatorja. Ohišje in rešetka sta enostavno odstranljiva, kar omogoča, da so notranji in skriti deli z lahkoto dosegljivi za čiščenje. Z enostavno odstranitvijo ohišja je dosegljiv tudi toplotni izmenjevalec, ki ga lahko po potrebi očistite ter tako omogočite optimalen pretok zraka skozenj in s tem največjo učinkovitost vašega radiatorja.

Radiator tako nikoli ne postane leglo umazanije, ki bi negativno vplivale na vaše zdravje.

TehnologyPicture1

All inclusive

TehnologyPicture1

Najboljša odločitev je tista, kjer se vam ni potrebno odločati, zato smo vam prihranili pot ter skrbi in v vaš radiator vključili vse, kar potrebujete za montažo in njegovo delovanje.

V Primoline radiator smo že serijsko vgradili pritrdilno konzolo, termostatski ventil in termostatsko glavo ter šablono za montiranje radiatorja, ki montažo povsem poenostavi.

(priloženo)
 1. šablona za montiranje
 2. pritrdilna konzola
 3. termostatski ventil
 4. termostatska glava

Varnost

Ob izbiri Primoline radiatorja boste v svoj ambient sprejeli izdelek, ki pomeni harmonijo bivanja. Vaši najmlajši se bodo ob njem dobro počutili, saj je leseno ohišje prijetno toplo, nevarno vročino pa zadržuje znotraj radiatorja. Tudi sama oblika nima ostrih robov; predvsem linija Alfa je do naših najmlajših zelo prijazna.

TehnologyPicture1

Sinergija s talnim gretjem

TehnologyPicture1

Večja slabost talnega ogrevanja je daljši odzivni čas, ki se kaže v relativno počasnem segrevanju in ohlajanju prostora. Sistem talnega ogrevanja potrebuje tudi do 48 ur, da ogreje prostor. Ob tem porabi tudi precej energije, zato ni najbolj primeren za prehodna obdobja, ko bi želeli prostor le občasno segreti.

Prava rešitev je kombinacija s Primoline radiatorji, saj vam s hitro odzivnostjo pomagajo v prehodnem obdobju. V času kurilne sezone vam talno ogrevanje nudi prijetno topla tla, Primoline radiatorji pa pomagajo vzdrževati konstantno temperaturo pri nizkih zunanjih temperaturah pod -5°C. Pri tako nizkih temperaturah je talno ogrevanje manj učinkovito.

Ker Primoline radiatorji vsebujejo manj vode in so prilagojeni nižjemu in srednjemu temperaturnemu režimu ogrevanja, lahko v prehodnih obdobjih stanovanje ogrevate tudi s toplotnimi črpalkami.

Ekologija

Premišljena konstrukcija omogoča, da se toplotna energija kar najučinkoviteje porazdeli po veliki površini lamel znotraj radiatorja. To omogoča optimalen prenos toplote na zrak v prostoru.

Učinkovita raba energije manj obremenjuje okolje s škodljivimi izpusti in pripomore k nižjim stroškom ogrevanja.

Radiatorji Primoline so tudi izdelani ekološko. V proizvodnem procesu se uporablja naraven les in kovina ter minimalna količina topil in drugih za okolje obremenjujočih snovi. Radiatorje Primoline je mogoče v celoti reciklirati.

TehnologyPicture1Zakaj PrimoLine?
Primoline radiatorji bodo Vaš dom napolnili s toplino narave. Oglejte si naš katalog in
videli boste, da se v njem zagotovo najdejo proizvodi, ki bi se odlično vklopili v Vaš bivalni
prostor.
Pišite PrimoLineText!
ButtonMail
Naš elektronski naslov je:
Pokličite PrimoLineText!
ButtonPhone
Naši telefonski številki sta:
+386 1 320 27 50
+386 31 260 807

Copyright 2011, Primoline d.o.o., vse pravice pridržane. Izgled in izdelava: NET Informatika d.o.o.